Menestyneimpien rallikuskien ympärillä pörrää toinen toistaan kauniimpia kaunottaria, eivätkä kuljettajat ole suinkaan säästyneet erilaisilta suhdekohuilta. Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan suhdekohu, joka venyi vuonna 2019 aivan omiin sfääreihinsä, on tästä oivallinen esimerkki. Kerromme tässä artikkelissa, miksi rallimaailmassa voi olla haastavaa ylläpitää toimivaa parisuhdetta ja miksi rallimaailma on niin kovin altis erilaisille suhdekohuille. Menestys on monen rallikuskin suuri haave, mutta parisuhderintamalle se tuo mukanaan myös monenlaisia haasteita, joita pohdimme tässä artikkelissa.

Menestys houkuttelee myös onnenonkijoita

Rallimaailmassa saatu menestys houkuttelee menestyneiden rallikuskien ympärille ja rinnalle myös onnenonkijoita – kaunottaria, joiden päätavoitteena on saada menestyneen rallikuskin rinnalla taloudellista hyötyä. Luksuselämäntyyli, johon kuuluvat upeat matkat, muotivaatteet, ravintolaillalliset, kalliit korut ja merkkilaukut saattaa houkutella enemmän kuin tavallinen elämä rallikuskin rinnalla. Monesti menestyneen henkilön on vaikeaa erotella onnenonkijat puhtain jauhoin liikkeellä olevista potentiaalisista puolisoehdokkaista, minkä vuoksi moni suhdesoppa on valmis.

Menestynyt rallikuski joutuu houkutusten keskelle

Sen lisäksi, että menestyneiden rallikuskien ympärillä pyörii onnenonkijoita, joutuu myös rallikuski itse monenlaisten houkutusten keskelle. Normaalin parisuhteen luominen ja ylläpitäminen voi olla haastavaa tilanteessa, jossa ympärillä pyörii runsaasti kauniita ja houkuttelevia naisia. Moni rallikuski on ennen menestystä ollut tavallinen Matti Meikäläinen ja uudenlainen erityisen kauniilta naisilta saatu huomio voi laittaa tällaisen kuskin pään pyörälle.

Rallissa menestyminen vaatii runsaasti aikaa

Jotta kuljettaja menestyisi rallissa, tulee hänen harjoitella paljon, mikä voi tarkoittaa muista asioista luopumista. Menestys vaatiikin aikaa ja uhrausten tekemistä. Kuljettajan on saatava riittävä keskittymisrauha, jotta hän voisi pärjätä kisoissa ja parantaa ajosuorituksiaan. Toisinaan parisuhteen toisen osapuolen onkin osattava antaa puolisolleen riittävästi tilaa ja aikaa harjoitella. Etenkin suhteen alkuvaiheessa tämä voi olla yllättävän vaikeaa.

Monesti rallikuskin ura myös vie kuljettajan kauas kotoa – pitkiksikin ajoiksi. Parisuhteen toiselle osapuolelle tämä voi olla haastavaa ja parisuhde saattaa kärsiä pitkästä erillään olemisesta. Parisuhteen vaaliminen vaatii aikaa ja parisuhteen toisen osapuolenkin on oltava valmis kompromisseihin ja uhrauksiin, jos hän haluaa luoda toimivan parisuhteen menestyvän rallikuskin kanssa. Etäsuhteen ylläpitäminen on monelle haastavaa, mutta se voi onnistua, jos molemmilta löytyy tähän tahtoa, niin myötä- kuin vastamäessäkin.